Bidbehandling

Kan du nikke ja til en eller flere af følgende scenarier?

 • Dine tænder bliver mere og mere slidte og skæve – du er ked af dit smil
 • Du har hovedpine
 • Det knækker i dine led
 • Din kæbe sætter sig fast eller går af led
 • Du er træt i ansigtsmuskulaturen
 • Du har ømme tænder
 • Dine tænder og fyldninger knækker
 • Du kan ikke finde hvile i biddet

Så vil du med stor sandsynlighed have glæde af, at jeg kigger på dit bid.

Har du brug for en bidbehandling?

En bidbehandling skaber optimale forhold for tænder, kæbeled og muskler. Herved holder tænderne sig pæne og bliver på rette sted, leddene overbelastes ikke, og smerterne stammende fra biddet forsvinder.

Med en bidbehandling har du dermed mulighed for at have sunde og flotte tænder hele livet!

Hvordan foregår behandlingen?

Vi starter med en grundig undersøgelse, hvor vi lærer både dig og dine tænder at kende. Herefter tages stilling til, om en bidbehandling vil kunne hjælpe dig. Der lægges herfra en individuel plan, der er tilpasset dig, dine symptomer og ønsker.

En plan kan bestå af helt enkel information om, hvorfor dine led eksempelvis knækker – så du ikke skal være bekymret, muskeløvelser, en bideskinne, let beslibning af tænderne, genopbygning af tænderne med enten plast eller porcelæn, tandregulering eller en kombination af disse. Det tilstræbes at lave så lidt som muligt men så meget som nødvendigt – altid i respekt for dine ønsker og behov.

Tandlæge Anne-Marie Bojer udfører primært klinikkens bidfunktionsundersøgelser og -behandlinger.

Hvad koster en forundersøgelse?

En forundersøgelse koster 1660,-. Ved denne undersøgelse gennemgås hele dit tyggesystem, og der laves en råskitse for en videre plan, hvis der er behov for dette.

Hvad koster en behandling?

Hver behandling er individuel, og der laves særskilt overslag med grundig information inden en eventuel behandling sættes i gang.

Læs om Benny som fik rettet sit bid og endelig kunne tygge uden at knække sine tænder

Jeg havde allerede mistet 2 tænder, fordi jeg tyggede ”skævt”, og da jeg blev ved med at knække flere tænder, foreslog tandlæge Anne-Marie Bojer, at jeg med fordel kunne få foretaget en bidbehandling hos hende i Aarhus Tandcenter. Efter vi startede på behandlingen, fandt vi ud af, at i stedet for at bide ”normalt” ovenpå hinanden, så gled mine tænder på hinanden, når jeg tyggede og bed sammen. Da jeg har et ret kraftigt bid med kraftige kæber, førte dette til at mine tænder knækkede. Anne-Marie fik justeret mit bid, så jeg i dag har fornemmelsen af at bide ”normalt” sammen. Det utrolige er, at det først er nu, bagefter behandlingen, at jeg er blevet opmærksom på, hvor skævt jeg tyggede før, og hvor meget tænderne gled imod hinanden. Jeg skulle i starten lige vænne mig til det nye bid, men alt i alt er jeg super tilfreds, nyder det og føler, at jeg gennem behandlingen har fået mere livskvalitet end tidligere!

Jeg er derfor glad for, at jeg gik i gang med behandlingen og har fra start følt mig i gode hænder hos tandlæge Anne-Marie Bojer. Da jeg har været patient i Aarhus Tandcenter i flere år, kendte jeg hende jo godt. Jeg er generelt glad for at komme på klinikken, selvom jeg ikke synes at tandlægebesøg er det mest spændende i verden, så jeg havde tiltro til, at hun nok skulle løse opgaven. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg kunne forvente, men følte virkeligt hos hende at jeg kunne læne mig tilbage, og så ville jeg få det bedste, jeg kunne få. Jeg var på intet tidspunkt i tvivl om, at det var det rigtige, hun gjorde og følte mig i gode hænder igennem hele behandlingen.

Hun er rigtig god til at oplyse i processen, hvad hun foretager sig og hvorfor. I klinikken anvender de det nyeste udstyr, så jeg kunne følge med i udviklingen ved hjælp af de afstøbninger, billeder og 3D visualiseringer, som hun viste og forklarede mig i forløbet. Samtidig er jeg positiv overrasket over, hvor omfattende hendes arbejde ”bagved” behandlingen er. Det gælder både forberedelsen og det sideløbende arbejde. Jeg troede oprindeligt, at behandlingen måtte være ret ligetil, men jeg kunne se ud fra de ting, jeg fik vist i forløbet, at der ligger en masse arbejde bag at få rettet sit bid.

Hendes konstante oplysning om hvad hun foretager sig, har været væsentlig for min oplevelse af behandlingen. Hun er god til at forklare tingene og det føles rart, at hun giver sig god tid til det. Hun er generelt meget serviceminded og åben som person, og det har jo også en afsmittende effekt på mig som patient, når jeg sidder til behandlingen hos hende. Hun presser aldrig på og er opmærksom på, at jeg har det ok i løbet af behandlingen. Det er også væsentlig for mig som patient, da jeg som tidligere nævnt ikke er så glad for at gå til tandlæge.

Jeg har generelt altid været tilfreds og glad ved at komme i Aarhus Tandcenter. Her har jeg intet at udsætte og kun haft positive oplevelser. Du får altid en god behandling og her bliver tingene gjort, og det gælder hele vejen rundt. Der er flere i min familie, som også er patient i Aarhus Tandcenter igennem flere år. Jeg kan derfor varmt anbefale både tandlæge Anne-Marie Bojer, hendes bidbehandling samt Aarhus Tandcenter generelt.

Benny Frank Sørensen

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Rosensgade

86 19 17 11

Rosensgade 14, 8000 Århus C

Mandag 08:00 – 16:30
Tirsdag 08:00 – 16:30
Onsdag 08:00 – 16:30
Torsdag 08:00 – 16:30
Fredag 07:10 – 14:00

Skejby

86 10 98 11

Skelagervej 7, 8200 Århus N

Mandag 07:15 – 17:30
Tirsdag 08:00 – 17:30
Onsdag 07:15 – 17:30
Torsdag 07:15 – 17:30
Fredag 07:30 – 15:30

Hasselager

86 28 45 15

Hovedvejen 46, 8361 Hasselager

Mandag 08:30 – 16:00
Tirsdag 08:30 – 17:00
Onsdag 08:30 – 15:00
Torsdag 08:30 – 16:30
Fredag 08:30 – 13:00

Anmeldelser fra Google

 • review rating 5  Super behandling og rådgivning og altid en rigtig dejlig atmosfære i klinikken . Jeg er MEGET glad for min tandplejer og hendes engagement og indsats-tak for det 😄

  thumb Torben Hedegaard
  7/09/2019

  review rating 5  Jeg bliver altid behandlet godt af alle. Med det samme, jeg træder ind i receptionen er der altid venlige medarbejdere. Min tandplejer Tina som behandler mig ca. Fire gange om året pga mit tandkød er så dygtig, at alt er blevet bedre.. og jeg er meget taknemmelig. Hun er venlig, sød og har den fornødne empati. Dette gælder iøvrigt også de andre hos Tandlægerne i Rosengade. Når man er over 70, så ved man godt, hvad en god tandlæge er. Vi har nemlig oplevet lidt af hvert... det kan jeg i hvert fald skrive en “sjov” (hvis man kan kalde det det) bog om.. så hvis nogen sidder med den samme angst for tandlæger som jeg, så besøg Aarhus Tandcenter i Rosengade..

  thumb Anni Lenora Heidemann Vedholm
  7/14/2019
 • review rating 5  I over 20 år har Aarhus Tandcenter været min tandklinik. Klinikken er kendetegnende ved professionelt arbejde udført af et team af behagelige medarbejdere. Altid har de tid til at give en god vejledning. Så bedste anbefalinger herfra! Per Rasmussen

  thumb Per Rasmussen
  8/23/2019

  review rating 5  Jeg havde en visdomstand som var meget generende. Med kun et par dages varsel fik jeg en tid til både røntgen og operationen. Jeg er meget imponeret over hvor hurtige og dygtige personalet er - meget professionelt.

  thumb Niels Jensen
  7/04/2019

Find os her

Vi har to klinikker. Den ene er centralt placeret i Rosensgade 14, midt i byen, tæt på Aarhus Domkirke. Der er parkering ved Dokk1, og hvis du er med cykel kan du parkere lige uden for døren.

I Skejby er vi placeret i Skejby Centret, Skelagervej 7, 8200 Århus N. Der er parkering lige uden for døren.