Facader

Har du behov for at få foretaget korrektion af dine fortænders udseende, kan facader i nogle tilfælde være den rigtige løsning. Facaderne kan laves minimalt invasivt eller helt uden at bore i tænderne og kan derfor være et tandbesparende alternativ til kroner. Vi har stor erfaring i facade behandling – og kan derfor rådgive dig bedst muligt om, hvilke muligheder der er for dig og dine tænder.Book en konsultation og lad os få en snak om dine ønsker.

For nørden

Der findes to materialer til facader: Plast og porcelæn. Vi rådgiver dig selvfølgelig om, hvad der er mest hensigtsmæssigt for dig og dine tænder.

Inden behandlingen foretages, laves der en prøveopsætning, så du kan se, hvordan behandlingen kommer til at se ud – hermed kan du selv være med til at bestemme udseendet af dit smil.

Plastfacader bruges ofte, hvis man ikke ønsker at bore på tænderne, idet plast kan limes direkte på tændernes overflade. Denne behandling er derfor meget skånsom for tænderne.

Plast bruges også i tilfælde, hvor økonomi er en begrænsende faktor, idet plastfacader er billigere end porcelænsfacader. Behandlingen foregår ved, at tandoverfladen forbehandles og herefter limes plasten direkte på tanden, mens du ligger i stolen. Det tager ca. 45-60 minutter per tand, før den er færdig. Behandlingen er selvfølgelig smertefri.

Porcelænsfacader bruges ved behov for optimal æstetik, da overfladen på porcelæn er uovertruffen med hensyn til farvestabilitet og overfladestruktur. Ved porcelænsfacader er det nødvendigt at fjerne lidt af emaljen på tænderne. Heldigvis sker der lige nu en rivende udvikling inden for denne type behandling, så den bliver mere og mere skånsom for tænderne. Vi følger selvfølgelig med i de nyeste metoder for at kunne hjælpe dig bedst muligt med mindst mulige indgreb i tanden.

Behandlingen foregår ved, at tænderne pudses til, herefter skannes tænderne, og der fremstilles midlertidige facader.

Filen med skanningen sendes til vores dygtige, danske tandteknikere, der håndoplægger porcelænet i syv – otte forskellige porcelænslag og farvenuancer, så det er skræddersyet til dig. For at der opnås det bedste resultat, skal du til individuel farveprøve og indprøvning af facaderne hos teknikerne.

Efter en periode på ca. 14 dage indprøves facaderne på klinikken, og når både du og vi er tilfredse, limes de fast på tandoverfladen.

Nogle gange kan alternativet til facader være en tandregulering, men tandregulering kan kun ændre på tandstillingen og hverken på form eller farve og kan derfor ikke løse alle problemstillinger.

Er problemet misfarvning kan tandblegning ofte være løsningen.

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Rosensgade

86 19 17 11

Rosensgade 14, 8000 Århus C

Skejby

86 10 98 11

Skelagervej 7, 8200 Århus N

Hasselager

86 28 45 15

Hovedvejen 46, 8361 Hasselager

Anmeldelser fra Google

 • review rating 5  Jeg bliver altid behandlet godt af alle. Med det samme, jeg træder ind i receptionen er der altid venlige medarbejdere. Min tandplejer Tina som behandler mig ca. Fire gange om året pga mit tandkød er så dygtig, at alt er blevet bedre.. og jeg er meget taknemmelig. Hun er venlig, sød og har den fornødne empati. Dette gælder iøvrigt også de andre hos Tandlægerne i Rosengade. Når man er over 70, så ved man godt, hvad en god tandlæge er. Vi har nemlig oplevet lidt af hvert... det kan jeg i hvert fald skrive en “sjov” (hvis man kan kalde det det) bog om.. så hvis nogen sidder med den samme angst for tandlæger som jeg, så besøg Aarhus Tandcenter i Rosengade..

  thumb Anni Lenora Heidemann Vedholm
  7/14/2019

  review rating 5  Som altid gennem de sidste 29 år - en særdeles venlig, professionel behandling. Kan varmt anbefale klinikken.

  thumb Birgit A. Mølhave
  7/12/2019
 • review rating 5  Super behandling og rådgivning og altid en rigtig dejlig atmosfære i klinikken . Jeg er MEGET glad for min tandplejer og hendes engagement og indsats-tak for det 😄

  thumb Torben Hedegaard
  2/04/2020

  review rating 5  Jeg havde en visdomstand som var meget generende. Med kun et par dages varsel fik jeg en tid til både røntgen og operationen. Jeg er meget imponeret over hvor hurtige og dygtige personalet er - meget professionelt.

  thumb Niels Jensen
  7/04/2019

Find os her

Vi har tre klinikker.

Den ene er centralt placeret i Rosensgade 14, midt i byen, tæt på Aarhus Domkirke. Der er parkering ved Dokk1, og hvis du er på cykel, kan du parkere lige uden for døren.

I Skejby er vi placeret i Skejby Centret, Skelagervej 7, 8200 Århus N. Der er parkering lige uden for døren. Bus 1A, 6A og 15 holder lige ved klinikken.

I Hasselager er vi placeret på Hovedvejen 46, 8361 Hasselager. Der er parkering lige uden for døren, og bus 1A holder lige ude foran.