Facader

Har du behov for at få foretaget korrektion af dine fortænders udseende, kan facader i nogle tilfælde være den rigtige løsning. Facaderne kan laves minimalt invasivt eller helt uden at bore i tænderne og kan derfor være et tandbesparende alternativ til kroner. Vi har stor erfaring i facade behandling – og kan derfor rådgive dig bedst muligt om, hvilke muligheder der er for dig og dine tænder.Book en konsultation og lad os få en snak om dine ønsker.

For nørden

Der findes to materialer til facader: Plast og porcelæn. Vi rådgiver dig selvfølgelig om, hvad der er mest hensigtsmæssigt for dig og dine tænder.

Inden behandlingen foretages, laves der en prøveopsætning, så du kan se, hvordan behandlingen kommer til at se ud – hermed kan du selv være med til at bestemme udseendet af dit smil.

Plastfacader bruges ofte, hvis man ikke ønsker at bore på tænderne, idet plast kan limes direkte på tændernes overflade. Denne behandling er derfor meget skånsom for tænderne.

Plast bruges også i tilfælde, hvor økonomi er en begrænsende faktor, idet plastfacader er billigere end porcelænsfacader. Behandlingen foregår ved, at tandoverfladen forbehandles og herefter limes plasten direkte på tanden, mens du ligger i stolen. Det tager ca. 45-60 minutter per tand, før den er færdig. Behandlingen er selvfølgelig smertefri.

Porcelænsfacader bruges ved behov for optimal æstetik, da overfladen på porcelæn er uovertruffen med hensyn til farvestabilitet og overfladestruktur. Ved porcelænsfacader er det nødvendigt at fjerne lidt af emaljen på tænderne. Heldigvis sker der lige nu en rivende udvikling inden for denne type behandling, så den bliver mere og mere skånsom for tænderne. Vi følger selvfølgelig med i de nyeste metoder for at kunne hjælpe dig bedst muligt med mindst mulige indgreb i tanden.

Behandlingen foregår ved, at tænderne pudses til, herefter skannes tænderne, og der fremstilles midlertidige facader.

Filen med skanningen sendes til vores dygtige, danske tandteknikere, der håndoplægger porcelænet i syv – otte forskellige porcelænslag og farvenuancer, så det er skræddersyet til dig. For at der opnås det bedste resultat, skal du til individuel farveprøve og indprøvning af facaderne hos teknikerne.

Efter en periode på ca. 14 dage indprøves facaderne på klinikken, og når både du og vi er tilfredse, limes de fast på tandoverfladen.

Nogle gange kan alternativet til facader være en tandregulering, men tandregulering kan kun ændre på tandstillingen og hverken på form eller farve og kan derfor ikke løse alle problemstillinger.

Er problemet misfarvning kan tandblegning ofte være løsningen.

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Rosensgade

86 19 17 11

Rosensgade 14, 8000 Århus C

Skejby

86 10 98 11

Skelagervej 7, 8200 Århus N

Hasselager

86 28 45 15

Hovedvejen 46, 8361 Hasselager

Find os her

Vi har tre klinikker.

Den ene er centralt placeret i Rosensgade 14, midt i byen, tæt på Aarhus Domkirke. Der er parkering ved Dokk1, og hvis du er på cykel, kan du parkere lige uden for døren.

I Skejby er vi placeret i Skejby Centret, Skelagervej 7, 8200 Århus N. Der er parkering lige uden for døren. Bus 1A, 6A og 15 holder lige ved klinikken.

I Hasselager er vi placeret på Hovedvejen 46, 8361 Hasselager. Der er parkering lige uden for døren, og bus 1A holder lige ude foran.