Parodontitisoperation

Parodontitisoperation

Hvis vi med den almindelige parodontitisbehandling ikke kan opnå helt sunde tandkødsforhold, det vil sige, at der fortsat findes dybe tandkødslommer med betændelse efter grundige tandrensninger, og du som patient holder perfekt rent, kan en parodontitis-operation være løsningen. Du vil i givet fald blive mødt af tandlæge Peter Dahl-Rasbech, der har parodontitis-behandling som sit primære faglige felt og udfører alle operationer i Aarhus Tandcenter.

For at kunne opnå optimale resultater med operationen vil der blive brugt de mest avancerede instrumenter og moderne kirurgiske teknikker under strengt sterile forhold. Peter arbejder dagligt på at skubbe til, hvad der er muligt at opnå med parodontal kirurgi til glæde for dine tænder.

For nørden

Operationen giver mulighed for at få et visuelt overblik over rodoverfladen og rense roden i de områder, der ellers ikke er mulige at komme til grundet tand og tandkødets anatomi. Samtidig foretager vi en tilretning af tandkødet for at gøre det nemmere for dig at holde rent efterfølgende. Med en parodontitisoperation sikrer vi, at din tand får en bedre langtidsprognose. Behandlingen udføres meget skånsomt og smertefrit, og de fleste patienter har meget få symptomer/smerter efterfølgende. Typisk tager patienten smertestillende seks timer efter operationen og ellers ikke.

Under lokalbedøvelse og total smertefrihed foldes tandkødet minimalt til side, så vi kan kigge direkte ind på roden. Roden renses og knogleniveauet omkring tanden vurderes med henblik på, om der skulle være behov for enten en genopbygning eller blot en justering. Der er mulighed for knoglegenopbygning med kunstig knogle og knoglestimulerende gel og/eller membraner. Derefter sys tandkødet omhyggeligt tilbage på plads. Behandlingen tager ca. 1-1½ time afhængigt af antal berørte tænder. For at beskytte tandkødet må der ikke børstes på tandkødet de første 1-2 uger, og herefter med en speciel blød børste og bløde mellemrumsbørster. Der skylles i 4-5 uger med Klorhexidin for at bekæmpe bakterier.

Trådene, der sys med, fjernes efter 1-2 uger, og der laves kontrol efter 4-5 uger. Alle parodontitisoperationer foretages af tandlæge Peter Dahl-Rasbech. Forarbejdet med den almindelige parodontitisbehandling foretages af vores tandplejere. Du får inspiceret roden og genetableret sunde forhold omkring tanden. Tandkødslommen formindskes og betændelsen forsvinder.

Da noget af tandkødet fjernes, vil det ofte gøre mellemrummene mellem tænderne lidt større og tandhalsene lidt længere. Derved kan der være en kosmetisk ulempe ved behandlingen (alternativet er, at du mister tanden), og tænder kan i en kortere periode være mere følsomme for kulde. Når der er opnået sunde forhold, kan man lave en kosmetisk behandling for at lukke mellemrummene, hvis du for eksempel er blevet behandlet mod parodontitis ved fortænderne. Derudover skal du naturligvis fortsat være meget omhyggelig med din hjemmetandpleje for at undgå, at bakterierne får overtaget igen, og der igen udvikles parodontitis.

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Rosensgade

86 19 17 11

Rosensgade 14, 8000 Århus C

Skejby

86 10 98 11

Skelagervej 7, 8200 Århus N

Hasselager

86 28 45 15

Hovedvejen 46, 8361 Hasselager

Anmeldelser fra Google

 • review rating 5  Super behandling og rådgivning og altid en rigtig dejlig atmosfære i klinikken . Jeg er MEGET glad for min tandplejer og hendes engagement og indsats-tak for det 😄

  thumb Torben Hedegaard
  2/04/2020

  review rating 5  Jeg havde en visdomstand som var meget generende. Med kun et par dages varsel fik jeg en tid til både røntgen og operationen. Jeg er meget imponeret over hvor hurtige og dygtige personalet er - meget professionelt.

  thumb Niels Jensen
  7/04/2019
 • review rating 5  Super behandling og rådgivning og altid en rigtig dejlig atmosfære i klinikken . Jeg er MEGET glad for min tandplejer og hendes engagement og indsats-tak for det 😄

  thumb Torben Hedegaard
  7/09/2019

  review rating 5  Jeg bliver altid behandlet godt af alle. Med det samme, jeg træder ind i receptionen er der altid venlige medarbejdere. Min tandplejer Tina som behandler mig ca. Fire gange om året pga mit tandkød er så dygtig, at alt er blevet bedre.. og jeg er meget taknemmelig. Hun er venlig, sød og har den fornødne empati. Dette gælder iøvrigt også de andre hos Tandlægerne i Rosengade. Når man er over 70, så ved man godt, hvad en god tandlæge er. Vi har nemlig oplevet lidt af hvert... det kan jeg i hvert fald skrive en “sjov” (hvis man kan kalde det det) bog om.. så hvis nogen sidder med den samme angst for tandlæger som jeg, så besøg Aarhus Tandcenter i Rosengade..

  thumb Anni Lenora Heidemann Vedholm
  7/14/2019

Find os her

Vi har tre klinikker.

Den ene er centralt placeret i Rosensgade 14, midt i byen, tæt på Aarhus Domkirke. Der er parkering ved Dokk1, og hvis du er på cykel, kan du parkere lige uden for døren.

I Skejby er vi placeret i Skejby Centret, Skelagervej 7, 8200 Århus N. Der er parkering lige uden for døren. Bus 1A, 6A og 15 holder lige ved klinikken.

I Hasselager er vi placeret på Hovedvejen 46, 8361 Hasselager. Der er parkering lige uden for døren, og bus 1A holder lige ude foran.