Rutinetjek

Rutinetjek

Den bedste og billigste måde at holde din tænder sunde på er en god mundhygiejne. Regelmæssige eftersyn, hvor vi tjekker din mund og dine tænder, giver os mulighed for at hjælpe dig til at opretholde en optimal mundhygiejne. Hvis der er problemer med huller, tandkødsbetændelse eller andet, kan vi nå at handle, inden situation udvikler sig og bliver alvorlig. Vi har en ambition om at lave så lidt som muligt – men så meget som nødvendigt, for at dine tænder kan forblive sunde hele livet.

For nørden

Der findes to typer af rutinetjek:

En statusundersøgelse og en fokuseret undersøgelse.

Statusundersøgelsen

Statusundersøgelsen fortages med 1-2 års mellemrum og er en grundig gennemgang af dit tandsæt, mundhulen og tyggeapparatet.

Ved en statusundersøgelse foretages en grundig gennemgang af dit tandsæt, mundhulen og tyggeapparatet – kort sagt vi tjekker, om alt er, som det skal være. Såfremt der skulle være sygdom i form af huller, slid, betændelse, parodontose, slimhindeforandringer eller ubalance i muskler eller kæbeled, vil du blive forelagt prognose, behandlingsmuligheder samt pris for disse ydelser.

Undersøgelsen er individuel og tager udgangspunkt i din mund og dine tænder og dine behov.

Følgende undersøges hvis det er relevant

 • Huller
 • Slid
 • Rodspidsbetændelse
 • Tandsten
 • Parodontose
 • Syreskader
 • Gamle fyldninger og kroner
 • Visdomstænder
 • Slimhindeforandringer
 • Tyggemuskler
 • Kæbeled

Hvis rutinetjekket springes over, er der risiko for, at huller, slid, betændelser, parodontose, slimhindeforandringer og ubalancer i muskler og led ikke opdages i tide. Dette kan medføre, at tilstanden får et meget større omfang end nødvendigt og hensigtsmæssigt. I værste fald kan det resultere i, at små huller bliver til store huller med smerter og rodbehandlinger til følge. Der kan udvikles parodontose, hvorved tænderne bliver løse, og der kan udvikles dårlig ånde som følge af bakterier og belægninger. I nogle tilfælde er der tænder, der ikke kan reddes, og tandudtrækninger kan komme på tale. Slid og muskulær ubalance kan føre til hovedpine og kæbeledsknæk. Ud over generne og smerterne er prisen for genopretning større end prisen for forebyggelse. Unødvendige udgifter til tænderne kan undgås ved at få foretaget rutinetjek regelmæssigt, så problemerne tages i  opløbet.

En fokuseret undersøgelse

En fokuseret undersøgelse foretages, hvis der ved statusundersøgelsen er fundet en tilstand, som ikke kan vente1-2 år med at blive tjekket igen. Ved den fokuserede undersøgelse tjekkes kun de tilstande, der var fundet problematiske ved statusundersøgelsen.

Eksempel: Hvis dit tandkød bløder meget, og vi kan se, at det er fordi, du ikke får brugt din tandtråd rigtigt, kan vi korrigere din teknik og tjekke om effekten er god ca. 1 måned senere. Hvis vi finder et hul, vi ikke vil bore i, men i stedet holde øje med, tjekker vi efter seks måneder, om hullet stadig skal observeres, og om området er holdt godt rent.

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Rosensgade

86 19 17 11

Rosensgade 14, 8000 Århus C

Mandag 08:00 – 16:30
Tirsdag 08:00 – 16:30
Onsdag 08:00 – 16:30
Torsdag 08:00 – 16:30
Fredag 07:10 – 14:00

Skejby

86 10 98 11

Skelagervej 7, 8200 Århus N

Mandag 07:15 – 17:30
Tirsdag 08:00 – 17:30
Onsdag 07:15 – 17:30
Torsdag 07:15 – 17:30
Fredag 07:30 – 15:30

Hasselager

86 28 45 15

Hovedvejen 46, 8361 Hasselager

Mandag 08:30 – 16:00
Tirsdag 08:30 – 17:00
Onsdag 08:30 – 15:00
Torsdag 08:30 – 16:30
Fredag 08:30 – 13:00

Anmeldelser fra Google

 • review rating 5  Super behandling og rådgivning og altid en rigtig dejlig atmosfære i klinikken . Jeg er MEGET glad for min tandplejer og hendes engagement og indsats-tak for det 😄

  thumb Torben Hedegaard
  2/04/2020

  review rating 5  Jeg havde en visdomstand som var meget generende. Med kun et par dages varsel fik jeg en tid til både røntgen og operationen. Jeg er meget imponeret over hvor hurtige og dygtige personalet er - meget professionelt.

  thumb Niels Jensen
  7/04/2019
 • review rating 5  Super behandling og rådgivning og altid en rigtig dejlig atmosfære i klinikken . Jeg er MEGET glad for min tandplejer og hendes engagement og indsats-tak for det 😄

  thumb Torben Hedegaard
  7/09/2019

  review rating 5  Jeg bliver altid behandlet godt af alle. Med det samme, jeg træder ind i receptionen er der altid venlige medarbejdere. Min tandplejer Tina som behandler mig ca. Fire gange om året pga mit tandkød er så dygtig, at alt er blevet bedre.. og jeg er meget taknemmelig. Hun er venlig, sød og har den fornødne empati. Dette gælder iøvrigt også de andre hos Tandlægerne i Rosengade. Når man er over 70, så ved man godt, hvad en god tandlæge er. Vi har nemlig oplevet lidt af hvert... det kan jeg i hvert fald skrive en “sjov” (hvis man kan kalde det det) bog om.. så hvis nogen sidder med den samme angst for tandlæger som jeg, så besøg Aarhus Tandcenter i Rosengade..

  thumb Anni Lenora Heidemann Vedholm
  7/14/2019

Find os her

Vi har to klinikker. Den ene er centralt placeret i Rosensgade 14, midt i byen, tæt på Aarhus Domkirke. Der er parkering ved Dokk1, og hvis du er med cykel kan du parkere lige uden for døren.

I Skejby er vi placeret i Skejby Centret, Skelagervej 7, 8200 Århus N. Der er parkering lige uden for døren.