Sinusløft

Sinusløft

Vi vil altid sørge for, at du får den bedste behandling og ikke går på kompromis, selv om behandlingen byder på udfordringer, inden målet er nået. Er beslutningen taget, om at en kindtand i overkæben skal erstattes, kan det nogle gange ikke lade sig gøre at placere implantatet korrekt, da der mangler knogle. Vi har mulighed for at hjælpe i denne situation ved at øge knoglemængden, så din nye tand får den perfekte placering og dermed bliver langtidsholdbar. Behandlingen foretages af tandlæge Michael Kristensen, der har stor rutine i denne type behandlinger, og du vil allerede have mødt ham i forbindelse med planlægningen af implantatindsættelsen.

Hen over kindtænderne i overmunden ligger en af næsens bihuler (sinus), som er et luftfyldt hulrum omgivet af en lille membran. Dette hulrum kan have en meget varierende størrelse fra person til person. Hulrummet øges i tiden efter, at en kindtand er blevet trukket ud.

I forbindelse med en implantatbehandling kan det forekomme, at vi med en skanning eller et røntgen i forundersøgelsen finder ud af, at kæbefundamentet er for spinkelt til at kunne bære et implantat i pågældende område. Derfor må der i flere tilfælde laves en knoglegenopbygning i dette hulrum forud eller samtidigt med implantatoperationen – dette kaldes et sinusløft.

Behandlingen udføres meget skånsomt og smertefrit.

Under lokalbedøvelse foldes tandkødet til side, og der laves en lille åbning ind til bihulen.

Membranen i hulrummet løftes forsigtigt, så man ikke åbner til selve luftvejene.

Under membranen, men direkte på kæben, lægges knoglegenopbygningen.

Efter anbringelsen af knoglemassen sys tandkødet til igen.

Behandlingen foregår under antibiotikadække for at forebygge betændelse og det tager typisk 1 time. Såfremt den oprindelige kæbe er stærk nok, kan man indsætte implantatet samtidigt med sinusliftet. Dermed sparer vi en yderligere operation. Hvis kæben er for spinkel, kan implantatet dog først indsættes efter helingen af sinusløftet. Afhængigt af omfanget vil kæbeopbygningen være helet efter 2-6 måneder.

Der er nu lavet et stabilt fundament til den kommende implantatbehandling. Reduktionen af hulrummet til fordel for kæbebenet har ingen indflydelse på tale, vejrtrækning, forkølelser mm. Komplikationsraten på et sinusløft er under 2 %, og behandlingen er dermed meget sikker.

Læs om Oles oplevelse her

På grund af en rodbetændelse fik jeg desværre fjernet to af mine kindtænder i højre overmund. Betændelsen var skyld i at dele af kæbebenet også var forsvundet – og dette manglede nu, da jeg skulle have indopereret implantater som erstatning for de manglende tænder i højre overmund. Derfor henvendte jeg mig hos tandlæge Michael Kristensen i Aarhus Tandcenter. Han skulle både opbygge knoglemassen samt indsætte implantater, hvor tænderne manglede. Uden knoglemassen ville implantatet ganske enkelt ikke kunne hænge ordentlig fast og ville risikere at falde ud, så derfor fik jeg foretaget genopbygningen først.

Det er et ½ år siden, at jeg fik foretaget behandlingen, så det jeg kan huske er, at det gik rigtig fint. Jeg har ingen dårlige minder om indgrebet, og det er jo ret positivt i sig selv. Jeg er en nysgerrig person og vil gerne følge med, mens tingene sker. Det var dog ikke helt muligt, for man ligger jo under et operationsklæde. Men da jeg takkede nej til at lytte til musik under operationen, informerede tandlægen Michael mig løbende, hvad han helt præcis foretog sig. Det virkede rigtig fint for mig. På den måde kunne jeg både følge med i begivenhedens gang og samtidig virkede det betryggende, at høre Michael forklare og fortælle, hvad der sker. Han har for mig en rigtig positiv udstråling og behagelig fremtoning og man er ikke i tvivl om, at han er dygtig til sit fag. Jeg havde mange spørgsmål til ham både før og efter behandlingen, og han kunne svare kompetent og indfølende på dem alle. Han er god til at fange den måde, jeg gerne vil have det på og det synes jeg er rigtig rart.

Derudover er han meget dygtig til at lægge en bedøvelse. Jeg kunne nærmest ikke mærke, da han bedøvede kæben og heller ikke mærke noget ubehageligt i løbet af behandlingen.

Selve resultatet med operationen har også fungeret efter hensigten, for jeg har fået indsat implantaterne nu, så alt er forløbet helt upåklageligt indtil videre. Det er jeg ganske godt tilfreds med og derfor kan jeg på det varmeste anbefale tandlæge Michael Kristensen og Aarhus Tandcenter i tilfælde af, at man skulle have behov for et sinusløft / knoglegenopbygning og implantater.

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Rosensgade

86 19 17 11

Rosensgade 14, 8000 Århus C

Skejby

86 10 98 11

Skelagervej 7, 8200 Århus N

Hasselager

86 28 45 15

Hovedvejen 46, 8361 Hasselager

Find os her

Vi har tre klinikker.

Den ene er centralt placeret i Rosensgade 14, midt i byen, tæt på Aarhus Domkirke. Der er parkering ved Dokk1, og hvis du er på cykel, kan du parkere lige uden for døren.

I Skejby er vi placeret i Skejby Centret, Skelagervej 7, 8200 Århus N. Der er parkering lige uden for døren. Bus 1A, 6A og 15 holder lige ved klinikken.

I Hasselager er vi placeret på Hovedvejen 46, 8361 Hasselager. Der er parkering lige uden for døren, og bus 1A holder lige ude foran.