Tandrensning

Tandrensning

De fleste har prøvet at få en tandrensning, da den ofte fortages i forbindelse med et rutinetjek. Hårde belægninger fjerner vi helst med ultralyd, da det er den mest skånsomme metode for dine tænder og dit tandkød. Særligt genstridige belægninger kan fjernes med et manuelt instrument, ligeledes kan håndinstrumentet anvendes, hvis der er områder, der er særligt følsomme. Vi tager altid hensyn til ubehag fra isninger og følsomme tandhalse. Tandrensningen afsluttes med en afpudsning, så din mund efterlades med en ren og frisk fornemmelse.

Hvem laver behandlingen?

Tandlægernetandplejerne og klinikassistenterne kan foretage denne behandling. Dog varetages den primært af tandplejerne.

Hvad får jeg ud af behandlingen?

Dine tænder bliver flotte, rene og glatte igen. Samtidigt forebygger du tandkødssygdomme som tandkødsbetændelse og parodontose.

For nørden

Hvad er tandsten?

Tandsten, også kaldet calculus, er hårde belægninger bestående af forkalkede bakterier. Forkalkningen sker grundet mineralindholdet i spyttet. Bakterierne dør og indlejres i mineralsubstansen, der har en meget effektiv vedhæftningsevne til tandoverfladen. Over tid bliver antallet af indlejrede bakterier så stort, at det kan ses med det blotte øje- det er det vi kalder tandsten.
Tandsten kan ikke fjernes med tandbørsten. Da tandsten er ru på overfladen, tiltrækker det nemmere flere bakterier, der så igen forkalker. Hermed øges mængden af tandsten. Bakterierne på tandens og rodens overflade laver affaldsstoffer, der irriterer tandkødet. Efter længere tids påvirkning giver dette tandkødsbetændelse (blødende tandkød), der på sigt kan udvikles til parodontose (tandkødslommer og tab af knogle omkring tanden). Der opstår også typisk dårlig ånde og i sidste ende kan det ende med løse tænder og tandtab.

Det er vigtigt at forebygge tandkødsproblemer, inden de opstår. Ved fjernelse af belægningerne forebygger du, sammen med din daglige mundhygiejne, tandkødsbetændelse og parodontose. Intervallet mellem tandrensninger aftales individuelt efter behov.

Ved en tandrensning fjernes bløde samt hårde belægninger på tænderne. Ved bløde belægninger forstås bakteriebelægninger og misfarvninger typisk fra kaffe, te, tobak og rødvin.

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Rosensgade

86 19 17 11

Rosensgade 14, 8000 Århus C

Skejby

86 10 98 11

Skelagervej 7, 8200 Århus N

Hasselager

86 28 45 15

Hovedvejen 46, 8361 Hasselager

Find os her

Vi har tre klinikker.

Den ene er centralt placeret i Rosensgade 14, midt i byen, tæt på Aarhus Domkirke. Der er parkering ved Dokk1, og hvis du er på cykel, kan du parkere lige uden for døren.

I Skejby er vi placeret i Skejby Centret, Skelagervej 7, 8200 Århus N. Der er parkering lige uden for døren. Bus 1A, 6A og 15 holder lige ved klinikken.

I Hasselager er vi placeret på Hovedvejen 46, 8361 Hasselager. Der er parkering lige uden for døren, og bus 1A holder lige ude foran.