Tandretning

Tandretning

Har du ønsket om at få lige det smil, du drømmer om, så er tandregulering en skånsom måde at behandle tænderne på!

Der kan også være behov for tandregulering af funktionelle grunde, hvis tænderne står i en position, hvor de slides mere end, hvad der er alderssvarende, hvor renhold er besværliggjort, eller hvis tænderne ikke er i harmoni med muskler eller kæbeled, da dette, ud over sliddet, kan give symptomer som hovedpine og knæk i kæbeled (se også bidbehandling) – den gode sideeffekt, at du samtidigt får et smukt smil ;O)

I dag findes der heldigvis flere diskrete muligheder for at få rettet tænderne – vi tilbyder:

 • Invisalign
 • Clear correct
 • Inman Aligner

Hvordan foregår behandlingen?

 1. Såfremt du har et ønske om eller behov for tandregulering, er du velkommen til at bestille en tid til forundersøgelse hos os. Den er selvfølgelig ganske uforpligtigende. Her vil vi foretage en grundig undersøgelse af dit tandsæt med udgangspunkt i de overvejelser eller problemer, du har.
 2. Derefter får du information om de muligheder, der er for dig med hensyn til de forskellige bøjletyper, behandlingstid, priser og hvad du ellers måtte have af spørgsmål. Det er vigtigt for os, at du er grundigt informeret om dine behandlingsmuligheder.
 3. Hvis du derefter beslutter dig for at få rettet dine tænder, vil du, inden behandlingen påbegyndes, få udleveret udførlig skriftlig information om den aftalte pris, risici, tidsinterval m.m. vedrørende din behandling. Der findes i dag mange udbud af tandregulering – det er jo altid fristende at sige ja til den korteste og billigste behandling, men det er vigtigt for os at finde den løsning til dig, der også på lang sigt er stabil og holdbar, og hvor der ikke gøres skade på dine tænder eller omgivende væv eller bid.

Afhængigt af hvilken bøjletype, der er mest hensigtsmæssig for dig, vil behandlingsforløbet foregå som følger:

 1. Invisalign: Denne bøjletype er en meget diskret form for bøjlebehandling. Bøjlen består af klare plastskinner, der skal bruges 22 timer i døgnet og skiftes hver 7-14. dag. For hver skinne flyttes tænderne ca. 0,25 mm. Ved opstart af behandlingen scannes dine tænder. Der laver herefter en 3D-model af dine tænder, så du på computer kan se det forventede slutresultat, inden behandlingen påbegyndes. Behandling med Invisalign kan både være til mere og mindre komplicerede tandstillingsfejl, og behandlingstiden kan derfor variere fra 3 måneder til 2 år.
 2. Clear Correct: Er et forholdsvist nyt bøjlemærke på markedet. Vi har fået æren af at være nogle af de første i Danmark til at bruge dette system. Det fungerer på samme måde som Invisalign, dog er det til de lidt mindre komplicerede behandlinger.
 3. Inman aligner: Denne bøjletype, der groft sagt består af to buer med fjedre, som presser tænderne på plads, er beregnet til mindre tandstillingsfejl ved fortænderne. Ved behandlingens start tages et aftryk af dine tænder, hvorefter bøjlen fremstilles. Ca. 14 dage efter indsættes bøjlen, hvorefter du med varierende tidsinterval skal til kontrol, så vi sikrer os, at tænderne flytter sig planmæssigt. Bøjlen skal anvendes 17 timer i døgnet. Anvendes den ikke, flyttes tænderne ikke. En Inman aligner behandling tager ca. 9-12 uger

Når tænderne står pænt på række, kan der sommetider være behov for at optimere formen på tænderne, hvis de grundet deres tidligere position er blevet slidt uens. Dette gøres ofte med plast, (se fotos), da dette er en skånsom behandling for tænderne med et smukt kosmetisk resultat. Alternativt kan laves porcelæn. Vi tager altid en grundig snak om fordele og ulemper ved de forskellige behandlinger og laver en plan, der er tilpasset dig samt dine ønsker og behov.

Behandlingen afsluttes altid med en retainer (metaltråd på bagsiden af tænderne) og /eller en holdebøjle. Retaineren (og holdebøjlen) sørger for, at tænderne holdes på plads efter behandlingen, da der ellers vil være stor risiko for, at de flytter sig tilbage igen.

Hvem laver behandlingen?

Vores tandreguleringsteam består af tandlæge Anne-Marie Bojer samt klinikassistenterne Ann og Hanne.

Læs om Katrines oplevelse med tandregulering

Jeg kom til tandlæge Anne-Marie Bojer, fordi den tråd, jeg havde fået installeret på bagsiden af mine fortænder, var knækket. Det gjorde, at mine fortænder var ved at glide fra hinanden og det ville jeg gerne forhindre.

Først præsenterede hun mig for de løsningsmuligheder, der fandtes, og beskrev, hvad det ville koste mig osv., så jeg kunne skabe mig et overblik. Derefter snakkede vi om, hvad der kunne give mening for mig. Hun var vældig sød og forstående. Hun kunne godt sætte sig ind i, at blandt andet økonomi spillede en væsentlig rolle for mig ved valget af behandlingsmuligheder. Specielt fordi jeg for 10 år siden havde haft faste tandbøjler (togskinner), ønskede jeg ikke endnu engang at skulle ty til den løsning, så da hun kunne præsentere en løsning, der var både nemmere, hurtigere og billigere, så var det rigtig fint for mig. Mens jeg var til behandling hos hende, fik hun nemlig specialtandlæge Bo Bloch, der også er tilknyttet klinikken, til kort at kigge på mine tænder, og sammen blev de enige om, at den bedste løsning var at anvende et slags elastik, der skulle fører tænderne sammen plus en ny skinne bagpå. Det gav effekt samme dag! Mellemrummet blev lynhurtigt lukket, og det er jeg ikke mindst af kosmetiske årsager rigtig godt tilfreds med. Samtidig var det jo en meget billigere løsning end så mange af de andre muligheder, der fandtes, og det var også ud fra det synspunkt en rigtig fin løsning.

Før

Efter

Så hele vejen rundt har det været en god oplevelse at blive behandlet af Anne-Marie. Hun er sød, forstående og forklarer udførligt, hvad hun kan tilbyde at lave. Ikke mindst er hun fleksibel, i og med hun blandt andet lige konsulterede Bo for at finde den bedste løsning til mig. Denne fleksibilitet og evne til at sætte sig i patientens sted gælder generelt for klinikken i Rosensgade. Jeg har kun været der få gange, men jeg synes alle er søde og prøver at tilpasse sig det behov, jeg som patient måtte have. Det sætter jeg pris på og derfor kan jeg også varmt anbefale både klinikken helt generelt og specifikt tandreguleringen hos tandlæge Anne-Marie Bojer!

Katrine Holgersen

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Rosensgade

86 19 17 11

Rosensgade 14, 8000 Århus C

Mandag 08:00 – 16:30
Tirsdag 08:00 – 16:30
Onsdag 08:00 – 16:30
Torsdag 08:00 – 16:30
Fredag 07:10 – 14:00

Skejby

86 10 98 11

Skelagervej 7, 8200 Århus N

Mandag 07:15 – 17:30
Tirsdag 08:00 – 17:30
Onsdag 07:15 – 17:30
Torsdag 07:15 – 17:30
Fredag 07:30 – 15:30

Hasselager

86 28 45 15

Hovedvejen 46, 8361 Hasselager

Mandag 08:30 – 16:00
Tirsdag 08:30 – 17:00
Onsdag 08:30 – 15:00
Torsdag 08:30 – 16:30
Fredag 08:30 – 13:00

Anmeldelser fra Google

 • review rating 5  Jeg bliver altid behandlet godt af alle. Med det samme, jeg træder ind i receptionen er der altid venlige medarbejdere. Min tandplejer Tina som behandler mig ca. Fire gange om året pga mit tandkød er så dygtig, at alt er blevet bedre.. og jeg er meget taknemmelig. Hun er venlig, sød og har den fornødne empati. Dette gælder iøvrigt også de andre hos Tandlægerne i Rosengade. Når man er over 70, så ved man godt, hvad en god tandlæge er. Vi har nemlig oplevet lidt af hvert... det kan jeg i hvert fald skrive en “sjov” (hvis man kan kalde det det) bog om.. så hvis nogen sidder med den samme angst for tandlæger som jeg, så besøg Aarhus Tandcenter i Rosengade..

  thumb Anni Lenora Heidemann Vedholm
  7/14/2019

  review rating 5  Super behandling og rådgivning og altid en rigtig dejlig atmosfære i klinikken . Jeg er MEGET glad for min tandplejer og hendes engagement og indsats-tak for det 😄

  thumb Torben Hedegaard
  7/09/2019
 • review rating 5  I over 20 år har Aarhus Tandcenter været min tandklinik. Klinikken er kendetegnende ved professionelt arbejde udført af et team af behagelige medarbejdere. Altid har de tid til at give en god vejledning. Så bedste anbefalinger herfra! Per Rasmussen

  thumb Per Rasmussen
  8/23/2019

  review rating 5  Super behandling og rådgivning og altid en rigtig dejlig atmosfære i klinikken . Jeg er MEGET glad for min tandplejer og hendes engagement og indsats-tak for det 😄

  thumb Torben Hedegaard
  2/04/2020

Find os her

Vi har to klinikker. Den ene er centralt placeret i Rosensgade 14, midt i byen, tæt på Aarhus Domkirke. Der er parkering ved Dokk1, og hvis du er med cykel kan du parkere lige uden for døren.

I Skejby er vi placeret i Skejby Centret, Skelagervej 7, 8200 Århus N. Der er parkering lige uden for døren.