Hej jeg hedder Signe. Jeg er tandlæge og blev uddannet i 2004. Hos Aarhus Tandcenter har jeg været siden 2010.

Som generalist indenfor faget har jeg fokus på hele tandsættet og har mange års erfaring med såvel store og små behandlinger indenfor plastfyldninger, tandkroner, tandbroer og rodbehandlinger m.m. Derudover fjerner jeg gerne visdomstænder, både de simple og mere komplicerede.

Min personlige interesse og passion ligger især indenfor æstetik, hvilket vil sige, at jeg er optaget af at patienten kan få et smukt smil. Et smukt smil kan eksempelvis opbygges ved hjælp af små eller store plastfyldninger mellem fortænderne eller fortandskroner. Her kan jeg med min viden og erfaring hjælpe patienter til at få det smil, de altid har ønsket sig. Grundstenen er dog det funktionelle, og altid med det æstetiske resultat for øje.

Find ud af mere omkring, hvem Signe er og hvad hun står for

Uddannelse:

2009
Astrakursus kursus i suprastruktur – kursus om implantater
Kursus: Din Tandlæge Modul 6 – implantater
Den medicinske kompromitterede patient. Hvad betyder patientens generelle helbred for tænderne og behandling?

2010
Kursus i traumatologi – behandling af traumatænder
Kursus om kæbeproblemer, plastfyldninger og keramiske løsninger
A Cookbook For Today’s Restorative Esthetic Dental
Retrograd endodonti. Kirurgisk fjernelse af rodspidsbetændelse
Tekscan. Hvordan man ved hjælp af fintfølende sensor kan finjustere biddet
Kursus: Kommunikation med humoren som forløser

2011
Kursus: Vis tænder – hvordan laver man et smukt smil
Årskursus 2011 – en bred vifte af faglige kurser, bl.a. indenfor æstetik, plast og rodbehandlinger.
Faglig temadag – valg af tandfarvet protetik
Kursus om rodbehandlinger og æstetisk plast
Kursus af Dr. John Kois – æstetik
Kursus af Dr. Irwin Becker – æstetisk behandlinger

2012
Ortodonti i privat praksis- tandregulering i privat praksis
Kursus: Biddet er tabt – hvad gør jeg så
Kursus i bidfunktion

2013
Kursus om æstetik
Kursus om rodbehandlinger og de nyeste rodbehandlingsteknikker
Kursus i kraniosakralterapi i odontologisk praksis
Kursus: Nyt fra kæbekirurgisk afdeling – update
3d-scanning af tænder

2014
Kursus: Kommunikation, der løfter i synergi
Kursus: Traumatologi og forsikringssager – hvordan behandler man bedst en tand, der har været udsat for et traume
Kæbekirurgisk Symposium – opdatering på det kæbekirurgiske område
Bio-aesthetics – æstetik og om hvordan man behandler det slidte tandsæt
Kursus: Behandler vi caries korrekt i dag?

2015
Optegnelser i forbindelser med æstetiske rekonstruktioner(London)
Funktionelt bid – om diagnostik og æstetik (London)
Sandheden om ækvilibrering (London)
Kursus om porcelænskroner
Aftenkursus i Scandinavian Aesthetic Study Club Aarhus

2016
Panoramarøntgen
Æstetisk overvejelser i forbindelse med rekonstruktioner af bid (Manchester)
Bidhævning – det slidte tandsæt
Kursus om nyeste metoder på plastområdet

2017
Behandling af infraktioner
Nyeste viden om parodontose-operationer
Journalføring
Nyeste viden om plast og bonding

Hvad lægger jeg vægt på?

Med min mangeårige erfaring og faglige kompetence danner jeg hurtigt et overblik over dit tandsæt og de behandlingsbehov, der måtte være og kan sammen med dig prioritere og planlægge nødvendige behandlinger. Jeg har fokus på, at dit tandsæt i sin helhed er både smukt, sundt og ikke mindst funktionelt. Jeg er meget lydhør overfor de ønsker, du måtte have som patient og er altid parat til at imødekomme dem med min høje faglighed. Denne kombination sikrer, at vi både opfylder dine ønsker, og at kvaliteten er i top. I mine behandlinger går jeg aldrig på kompromis med kvaliteten. Resultatet af behandlingen er kendetegnet ved høj holdbarhed og æstetik. Det kræver min faglige stolthed af mig. Selvfølgelig vil de løsninger og behandlinger jeg foreslår altid tage udgangspunkt i dine ønsker og behov, og det er vigtigt for mig, at vi sammen finder den rigtige løsning til dig. Jeg er på ingen måde interesseret i at presse en behandling nedover hovedet på folk. Derfor er mine behandlingsforslag altid begrundet i et reelt behov eller ønske og tilpasset de økonomiske muligheder hos dig. Det ligger mig meget på sinde, at du føler dig tryg i stolen hos mig. I løbet af selve behandlingen har du derfor altid mulighed for at holde pauser og tempoet er tilpasset den enkeltes niveau, så der er mulighed for at slappe af, mens behandlingen står på. Derudover er der mulighed for at lytte til musik eller se en film i løbet af behandlingen, der generelt også hjælper dig til at slappe af.

Hvad står jeg får?

Min entusiasme for tandlægefaget er min drivkraft og den udmønter sig i en høj faglighed, men også ydmyghed overfor dig som patient. Jeg er jo først rigtig glad og tilfreds, når du som patient er tilfreds med min behandling. Således bestræber jeg mig kontinuerligt på at dygtiggøre mig og holde mig orienteret om de nyeste tiltag indenfor faget. På den måde kan min behandling til stadighed finjusteres og blive mere professionel, så du får den mest effektive og skånsomme behandling. Jeg studerer ugentlig de nyeste fagartikler samt deltager ofte ved faglige kurser og foredrag, for at anvende de nyeste metoder i behandlingen, så det faglige niveau højnes og dermed også din tilfredshed.

Hvad kan patienten forvente, når han eller hun sidder i stolen?

Det er vigtigt for mig, at føler dig godt tilpas og er tryg, når du sidder i min behandlingsstol og har tillid til mig som behandler. Derfor gør jeg en del ud af at spørge ind til dig og din situation. Eksempelvis hvis du skulle have tandlægeskræk, så vil jeg altid lægge mig i selen for at komme godt i mål under hensyntagen til din situation.

Du vil opleve, at jeg altid tilpasser behandlingen til din konkrete problemstilling og bestræber mig på at give dig en kompetent faglig vejledning om behandlingsmulighederne. Jeg gør en del ud af at tilrettelægge behandlingen, så det er helt klart for dig, hvad der kommer til at ske og hvorfor. Samtidigt forklarer jeg om fordelene og ulemperne ved behandlingerne. Ikke mindst oplyser jeg omkring, hvad du eventuelt selv kunne gøre for at forebygge en mulig behandling.

Her kan du læse, hvad patienterene siger om Signe

Tandlægen Signe Rasmussen var alt det man kan ønske sig af en tandlæge, specielt hvis man ikke bryder sig om at gå til tandlæge. For det første er hun professionel og god til at informere om, hvordan behandlingen kommer til at foregå og hvorfor, så man hele tiden er opdateret på, hvad der sker omkring en. Hun fik åbnet tanden, fjernet rodbetændelsen og lukket tanden igen. Jeg har overhovedet ingen problemer eller gener haft efterfølgende, så selve resultatet af behandlingen er jeg absolut tilfreds med.

Samtidig er hun meget opmærksom og sød og spørger jævnligt indtil, hvordan man har det og om alt er ok. Hun udstråler ro og overblik. Det er rigtig rart og betryggende, synes jeg. Ikke mindst er hun dygtig til at lægge en bedøvelse. Jeg har tidligere haft mindre heldige erfaringer med netop bedøvelser og smerter under behandlinger, men her mærkede jeg så godt som ingenting, og det har haft stor betydning for oplevelsen af behandlingen som helhed. En yderlig god ting ved behandlingen i Aarhus Tandcenter er, at man har mulighed for at høre musik eller se en film, mens behandlingen foregår. Det har jeg heller ikke oplevet før, og det var med til at aflede min opmærksomhed væk fra det ubehagelige ved behandlingen hen til noget helt andet. Det fungerede rigtig godt for mig.

Kim Andersen