Vi har stor forståelse for, at tanken om en tandbehandling kan give et sug i maven eller det, der er værre. Derfor vil vi gerne hjælpe dig på de 3 niveauer, du kan læse om herunder:

 

Niveau 1: Mild tandlægeskræk

Mild tandlægeskræk

Kendetegn:

– du er, som de fleste, lidt nervøs, inden tandbehandlingen, men kommer selvfølgelig og klarer oplevelsen fint

Sådan får du hjælp:

 • du snakker behandlingen grundigt igennem med os
 • du bruger de afslappende omgivelser
 • du benytter vores forskellige tilbud om smertelindring
 • du hører musik i vores høretelefoner eller ser film på vores fladskærme under behandlingen (medbring gerne dine favoritter)
 • du kan desuden tilkøbe akupunktur, der virker ekstra afslappende

Niveau 2: Udpræget tandlægeskræk

Udpræget tandlægeskræk

Kendetegn:

 • tanken om tandbehandlingen er ubehagelig, og derfor udskyder du ustandselig det, som du ved skal laves
 •  du oplever stor utryghed ved tanken om tandbehandlingen, men kommer alligevel til den aftalte tid trods svedige hænder og hjertebanken

Sådan får du hjælp:

 • du snakker behandlingen grundigt igennem med os inden behandlingen, og under behandlingen er der sat ekstra tid af til at støtte dig
 • du bruger de afslappende omgivelser
 • du benytter vores forskellige tilbud om smertelindring
 • du hører musik i vores høretelefoner eller ser film på vores fladskærme under behandlingen (medbring gerne dine favoritter)
 • du bliver tilbudt beroligende medicin, som gør, at du slapper bedre af
 • du kan desuden tilkøbe akupunktur, der virker ekstra afslappende

Niveau 3: Ekstrem tandlægeskræk

Ekstrem tandlægeskræk

Kendetegn:

 • du bliver sur og mistroisk overfor alt, som foregår hos tandlægen, og nogle gange udebliver du fra den aftalte tandbehandling 
 • du udebliver gang på gang og finder hver gang på mange undskyldninger for ikke at få lavet dine tænder
 • du kommer aldrig til tandbehandlingen, med mindre du har meget ondt og derfor kun er motiveret for at blive smertefri

Sådan får du hjælp:

 • du kan ikke få tilstrækkelig hjælp af os, men vi formidler gerne kontakt til en terapeut, der kan tage hånd om din ekstreme tandlægeskræk, inden du kommer til behandling hos os.

Læs om, hvordan vi kunne hjælpe Eva og hendes tandlægeskræk

Jeg er rigtig, rigtig godt tilfreds med behandlingen i Aarhus Tandcenter. Tandlæge Anne-Marie Bojer og hendes team har været med til, at det ikke længere er et problem for mig at gå til tandlæge.

Jeg var flyttet til Århus for 2 år siden og havde skubbet tandlægebesøget foran mig i al den tid, men efter de to år, synes jeg ikke, jeg burde udskyde det længere. Jeg har aldrig brudt mig om at gå til tandlæge, så jeg undersøgte på internettet, hvilke tandlæger, der havde erfaring med tandlægeskræk. Efter lidt søgen fandt jeg frem til Aarhus Tandcenter. Jeg valgte dem, fordi hjemmesiden virkede professionel og pæn samt ikke mindst fordi det fremgik, at man tog tandlægeskræk seriøst i klinikken.

Mit første indtryk blev heldigvis bekræftet. Både tandlægen Anne-Marie Bojer og hele tandteamet har taget rigtig godt imod mig og behandlingen fungerer rigtig godt for mig. Anne-Marie tager det stille og roligt og snakker med en og spørger ind til dig for at høre, hvem du er og hvad du laver m.m. Hun spørger ind til dig som mennesket – ikke kun som patient. Hun er ikke bare ligeglad med dig som person. Det synes jeg er rigtig rart.

På mig virker hun som et reelt sødt menneske, og det føles for mig som om, hun virkelig er sådan og at hun gerne vil hjælpe. Samtidig har hun humor og laver lidt sjov, også omkring tandlægeskrækken faktisk, og det virker afslappende, at hun er så afslappet omkring det. Det er rart at ligge i stolen hos hende, for hun er omsorgsfuld og giver beroligende klap på skulderen, når jeg ligger og bliver behandlet. Samtidig er der et TV i loftet, så jeg kan se en film og aflede min opmærksomhed i en anden retning.

Derudover er klinikken er rigtig godt sted. Der er lækre lokaler. Det virker hyggeligt i den gamle bygning i Rosensgade med trægulve og bjælker i loftet. Det er slet ikke sterilt som så mange andre steder. Der er en god atmosfære og alle de øvrige ansatte er også rigtig søde. Det gælder både i receptionen, for de assisterende klinikassistenter og tandplejerne, der alle udadvendte og snakker med dig, så man føler sig godt tilpas hele vejen rundt.

Det fungerer så fint i klinikken for mig, at det ikke længere er et problem for mig at gå til tandlæge. Førhen kunne jeg også godt være en lille smule flov over at have det så skidt med, at jeg ikke bryder mig om at gå til tandlægen, men sådan har jeg det heller ikke mere. Og det er jeg rigtig, rigtig godt tilfreds med og derfor kan jeg varmt anbefale Aarhus Tandcenter til alle, der måtte have tandlægeskræk og gerne vil have en god tandlæge til det.

Eva Jensen

Til gengæld beder vi dig have forståelse for, at du, selv om du har tandlægeskræk, selvfølgelig skal melde afbud inden for tidsfristen ligesom alle andre. Det vil sige inden kl. 12 hverdagen før din behandling.