Hej. Jeg hedder Kristine. Jeg er tandplejer og blev først udannet som klinikassistent i 2002 i hhv. Ålborg og Skagen og efterfølgende som tandplejer i Aarhus. Hos Aarhus Tandcenter har jeg været ansat siden 2007.

Det er min opgave at bidrage til, at du får eller vedligeholder sunde og raske tænder og tandkød. For mig er behandlingen således et samarbejde mellem dig som patient, din tandlæge og mig som tandplejer, hvor vi sammen arbejder efter den samme plan og i én retning: at du har sunde og raske tænder og tandkød.

Min opgave er eksempelvis at lave rutinetjek med speciel kontrol af det, som tandlægen ikke gennemser ved dit regelmæssige eftersyn, nemlig dit tandkød og dine tandlommer mellem tænderne. I den sammenhæng renser jeg som regel også dine tænder. Generelt hører rensning af dine tænder til en af mine fornemste opgaver.

Til mine særlige erfaringsområder tæller især effektiv parodontose behandling, hvor jeg hjælper dig med at bekæmpe eller undgå parodontose. Derudover renser jeg implantater, tager aftryk til bideskinner og giver instruktion til forebyggelse af karies. Jeg gør behandlingen så behagelig og smertefrit som muligt derfor er jeg vant til at anvende både akupunktur og bedøvelse, hvis du skulle have behov for det.

Jeg er på barsel fra den 1.oktober 2016.

Find ud af mere omkring, hvem Kristine er og hvad hun står for

Uddannelse:

2002: Uddannet klinkassistent i Ålborg og Skagen

2005: Uddannet tandplejer med autorisation fra SKT Aarhus

2007: Kursus med diplom i parodontologi for tandplejere hos Dansk Nordenta

2007: Tandplejerkursus med diplom i Peri-Implantitis

2007: Kursus med diplom implantologi for tanplejere hos Nobel

2008: Kursus med diplom i parodontitis – peri-implantattis – grænsen mellem konserverede – pocheresektiv og rekonstruktiv parodontal eller peri-implantær behandling

2010: Laserkursus med diplom hos Lighthouse

2011: Kursus med diplom i Oral patologi slimhindeforandring hos Phillips Sonicare

2011: Kursus med diplom i parodontitis anno 2011

2012: Kursus med diplom i smertefri behandling “skal det gøre ondt?” hos Nordenta

2012 Kursus med diplom i evidens i parodontologi hos Nordenta

2013: Kursus med diplom i Peri-implantitis – hvad gør vi?

2014: Kursus med diplom i parodontologi hos Nordenta

2014: Kursus med diplom i peri-implantitits biologisk og kirurgisk komplikationer i implantologien hos Straumann

2015: Kursus med diplom i oral helse – parodontologi

Hvad lægger jeg vægt på?

Der er to ting, som er vigtige for mig, når jeg behandler.Den ene ting er, at behandlingen har en effekt. Det vil sige, at der sker en forbedring af din tand- og tandkødsstatus, så du i sidste ende har helt raske tænder og et sundt tandkød. Det er ikke nok for mig, kun at udbedre, jeg prøver at skabe fremgang, så du kan blive så symptomfri som muligt.

Den anden ting er, at behandlingen skal være så behagelig som muligt. Da jeg selv ikke har brudt mig om at gå til tandlæge, er det vigtigt for mig at gøre det til en god oplevelse for dig. Jeg sørger altid for at behandlingen foregår stille og roligt, samt at du er den, der styrer den. Det vil sige, at behandlingens tid og tempo helt er tilpasset dine behov. Du kan til enhver tid sige fra i løbet af behandlingen eller hvis du har brug for en pause, er der også altid plads til det. Jeg presser aldrig på og vi bruger den tid, der behov for. Hvis ikke vi når det hele på én gang, laver vi blot en ny aftale og fortsætter behandlingen der.

Derfor informerer jeg dig udførlig omkring status på dine tænder og tandkød samt hvordan og hvorfor en given behandling er relevant og nødvendig. Samtidig sætter jeg dig grundigt ind i, hvordan du selv kan sørge for at holde tænder og tandkød i en optimal tilstand eller at undgår karies m.m. Eksempelvis kan jeg vise dig, hvordan du korrekt anvender tandtråd for at undgå karies.

Hvad står jeg får?

Min faglighed sørger jeg altid for at have i højsædet. Jeg uddanner mig løbende og er altid opsat på at kunne give en kompetent behandling, så den ydelse, du modtager er 100 % korrekt. Eksempelvis sørger jeg for at dine tænder er helt rene efter en tandrensning. Derudover handler det for mig om at besvare dine spørgsmål ud fra flere faglige vinkler, så du forstår meningen med behandlingen og de forskellige tiltag, og derigennem kan blive motiveret til at vedligeholde dine tænder i det daglige også. Udover min faglige stolthed har jeg dog også en passion for mennesker. Muligheden for at have kontakten til mennesker dagligt, var med til at jeg valgte være tandplejer. Jeg forsøger altid at møde dig som det hele menneske og give dig en oplevelse af, at du netop bliver mødt og behandlet som et helt menneske. Derfor forsøger jeg også at skabe en relation til dig som patient, så du bedre kan føle dig tryg hos mig, og jeg kan tage hensyn til dine helt konkrete behov.

Hvad kan patienten forvente, når han eller hun sidder i stolen?

Når du kommer til behandling hos mig, foretager jeg først en statusvurdering på dine tænder og din mundhygiejniske sundhed. Derefter forklarer jeg, hvad der kommer til at ske i behandlingen, giver evt. et overslag og går i gang med at praktisere den. Til sidst giver jeg instruktioner og informerer om behandlingens udfald og status samt hvordan status kan vedligeholdes eller forbedres. Endelig forklarer jeg det yderligere forløb og vi laver en eventuel ny aftale eller en aftale hos tandlægen, hvis det skulle være nødvendigt. I min behandling er jeg meget opmærksom på at fornemme, hvordan dit humør eller dagsform måtte være. Kan jeg mærke, at du skulle have en mindre god dag, tager jeg hensyn til det. Dit velvære har top prioritet hos mig.